Roma DOC Malvasia Puntinata - Principe Pallavicini

Uva raccolta a mano e selezionata, circa nella seconda metà di settembre. Macerazione pellicolare a freddo; lunga vinificazione in riduzione termo-condizionata, a temperatura tra i 12°C e i 16°C, affinamento: conservazione “sur lie” per 5 mesi.


Grapes harvested by hand and selected, approximately in the second half of September. Cold pellicular maceration; long vinification in thermo-conditioned reduction, at a temperature between 12°C and 16°C, refinement: conservation "sur lie" for 5 months.

Gusto/Taste

Gusto

Elegante e delicato.


Elegant and gentle.

Profumo/Nose

Profumo

Frutta gialla.


Yellow fruit.

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Territorio provenienza

Colline vulcaniche a sud di Roma, nel territorio del comune di Roma ad una altitudine di cira 400 mt .


Volcanic hills to the south of Rome, in the territory of the municipality of Rome at an altitude of about 400 metres.

Abbinamenti/Matching

Abbinamenti

Un vino che in generale si accompagna per l’intero pasto, molto adatto con le paste tipiche della tradizione romana per es cacio e pepe, gricia.


A wine that generally accompanies the whole meal, very suitable with typical Roman pasta dishes such as cacio e pepe and gricia.

Suggerimenti a tavola/Suggestions

Suggerimenti a tavola

La malvasia puntinata è considerata l'uva bianca nobile delle colline romane, il Roma Doc rappresenta le tipicità della capitale d'Italia.


Malvasia puntinata is considered the noble white grape of the Roman hills, Roma Doc represents the typicality of Italy's capital city.